Parcours – route informatie

Informatie voor de deelnemers:

We hebben een prachtige route uitgezet! De route van 2023 is nagenoeg hetzelfde als in 2022 en beschikbaar als PDF, klik rechts op de link om de route als pdf bestand te downloaden.

Maar we hebben ook een mooi filmpje gemaakt!

Vanaf het parkeerterrein aan de Dr. Mansveldtkade lopen we via de Zonneveldweg naar de Oostdorperweg en via de Havenstraat en “Jeruzalem” naar de Lange Kerkdam. Rechtsaf op de Prinses Marielaan en door naar De Paauw. Na de Paauw splitsen de 15 en 7,5 lopers. De 15ers gaan vervolgens de “Landgoederenroute” door Backershaghen en Rust en Vreugd (verzorgingspunt) naar Nieuw Wassenaar en het halverwegepunt ter hoogte van de Bloemcampschool. Hierna lopen de lopers elkaar ca. 300 meter tegemoet. Na de oversteek bij RK De Goede Herder (fruitpost) draaien we met een lusje door de Oud Wassenaarseweg naar de Konijnenlaan. Via de Schouwweg, de Karel Doormanlaan (bij km 12 is het 2de waterpunt en zijn de 7,5ers al langsgeweest) en het zwembad bereiken we het oude centrum. Na het Burchtplein lopen we door de Langstraat en door naar de Berkhei. In het Oostdorp lopen we tenslotte via de Rozensteinstraat het parkeerterrein weer op.

De route is duidelijk gemarkeerd, dus verkeerd lopen is redelijk onwaarschijnlijk…. Totaal worden er meer dan 150 waarschuwings- en richtingsborden geplaatst, dus verdwalen is nagenoeg uitgesloten. Er staan waarschijnlijk supporters langs de route, en op gevaarlijke punten ook verkeersbegeleiders.

Informatie voor omwonenden:

Op de tweede zondag in oktober zullen tussen 14.30 en 16.30 langs de route verkeersregelaars straten tijdelijk afsluiten (begin route) of verkeersdeelnemers vragen even in te houden (verderop) voor langskomende hardlopers. Kort na de start, dus globaal van Blauw Zwart tot aan de rotondes bij de Lange Kerkdam zal het veld in enkele minuten langsrennen. Zodra de Landgoederenroute verlaten wordt ligt het veld al ruim 30 minuten uit elkaar. Terug in de dorpskern loopt dit op tot 50-60 minuten. Het aantal langslopende lopers per minuut neemt dus gaande weg af. We vragen uw begrip voor eventueel oponthoud van enkele minuten en nodigen u graag uit de lopers aan te moedigen met muziek, gejuich en gezwaai.

Menu