Wat is de 15?

Jouw uitdaging,
Jouw goede doel,

Jouw feest.

Dat zijn de drie pijlers van De Bayer Vastgoed 15 van Wassenaar.

 • 15 kilometer is best wel een afstand.
  We kietelen je graag om de uitdaging aan te gaan.
  Maar je kunt ook 7500 lopen.
 • Je tikt € 10,- af voor een van de goede doelen.
  (Je kan ook € 5,- of € 20,- aanklikken, maar een tientje klinkt lekker.)
  Zodat je je weer even realiseert hoe bevoorrecht je wel niet bent.
 • En na afloop een feestje.
  Om met andere lopers én alle vrijwilligers jouw prestatie te vieren en na te genieten van een mooie dag.

-> Heb je nog nooit 15 km gelopen, maar ben je wel dol op feest en heb je oog voor de behoeftige medemens?
Kom in beweging en verras jezelf met een grootse prestatie en schrijf je in via deze link. We zien je graag aan de start. Sinds 2019 is de drempel wederom verlaagd: je kunt nu ook individueel inschrijven voor de 7500 (inschrijven via deze link).

-> Ben je een recreatieve loper en hou je van een feestje?
Stap dan over dat tientje voor het goede doel heen en doe mee. Je zal samen met de andere lopers genieten van de dankbaarheid van de goede doelen.

-> Ben je een sociaal bewogen loper maar vind je jezelf geen feestnummer?
Je mag na de loop gelijk naar huis, maar ervaring leert dat blijven hangen best wel loont.

De 15 van Wassenaar is bedacht door enkele Wassenaarse recreatie-lopers. Trainend voor verschillende wedstrijden liepen ze geregeld hun rondjes door de prachtige lanen en bossen van Wassenaar.

Na het uitlopen van een grote wedstrijd miste een loper iets heel belangrijks: Er was totaal geen mogelijkheid om op de finishlocatie zijn prestatie te vieren. Medaille, dranghekken, sportdrankje en doorschuiven. Dat moet ook anders kunnen!

Zo ontstond het idee voor een regionaal hardloopevenement. Maar dan wel een waarbij de lopers met elkaar na de finish hun prestatie kunnen vieren. Muziek, foodtrucks, prijsuitreiking en een goed bemande bar. Veel meer heb je niet nodig.

En zo is “De Bayer Vastgoed van Wassenaar” ontstaan: 15 kilometer door dorpskern, landgoederenroute en villawijken. Veel mooier kan een loop niet zijn.

Maar “De 15” is vooral opgezet om niet “de zoveelste loop” te zijn. Mylaps tijdmeting, entertainment onderweg, betrokken bewoners langs de route, verzorging met 2 drankposten en een fruitpunt, en na afloop volop gelegenheid jouw prestatie te vieren. Alles wat er aan een standaard loopje ontbreekt, hebben we er bij “De 15” in gestopt.

Er gaat bij voorkeur 10,- euro per loper naar een goed doel. We hebben er 3 geselecteerd, waar jij er na de finish één van uitkiest. Je loopt “De 15” vooral voor jezelf, maar Wassenaar zal je laten zien dat je hem niet in je eentje loopt!

Menu