Je bent nu hier:

  1. Homepage
  2. Jouw goede doel

Jouw goede doel

Het beste goede doel ben jijzelf. Je loopt De Bayer Vastgoed 15 van Wassenaar dan ook vooral voor “je-eigen”. Want het is toch fantastisch dat je fysiek in staat bent deze mooie route te lopen en het feest mee te kunnen maken. We stimuleren je dan ook graag om na de wedstrijd even stil te staan bij anderen, die jouw steun goed kunnen gebruiken.

Direct na de finish krijgen de lopers een baksteen die € 5,-, € 10,- of € 20,- waard is. Die leg je vervolgens neer bij een van de voorgeselecteerde goede doelen.

Vorig jaar konden lopers kiezen uit de onderstaande goede doelen:

De Zorg en Kinderboerderij
Op de zorg- en kinderboerderij te Wassenaar, wordt sinds 1 april 2018 (en dat is geen grap), de zorg door Philadelphia geleverd en waar je kan knuffelen met de dieren, ze kan voeren of gewoon van een afstandje kan genieten. Het is allemaal goed. Met een dagbesteding indicatie vanuit de Wlz en Wmo of een PGB kan je bij ons terecht. Tenminste, als je het niet erg vind om buiten te werken en van dieren houd. Wij hebben geiten, schapen, kippen, konijnen, cavia’s, paarden, eenden, ganzen, vogels en niet te vergeten ook een varken en een ezel. Naast dit alles, beschikken wij over een kleine horecagelegenheid waar je wat kan drinken en/of een tosti kan eten, waar een paar cliënten in werkzaam zijn.

De Kinderen van de Voedselbank
Vaak hebben mensen onterecht een mening over de personen die bij de voedselbank terecht komen.Er wordt al snel gedacht dat dit mensen met een uitkering zijn die zelf voor torenhoge schulden hebben gezorgd, uiteraard is dit niet waar.
Wat dacht u van de mensen die een eigen onderneming hadden en failliet zijn gegaan, en waar de schuldeisers zoveel weghalen dat met het overgebleven geld niet is rond te komen. Of de alleenstaande ouder van wie de partner er vandoor is gegaan en de ander met alle problemen en zonder alimentatie achterlaat.
Dan hebben we nog de mensen die altijd netjes hebben gewerkt, en hun leningen toen gewoon konden betalen, maar vanwege ziekte in de WAO terecht zijn gekomen en nu niet meer kunnen rond komen. Hoeveel gezinnen kent u misschien wel zelf niet die nu maar net rond kunnen komen. Er hoeft maar iets te gebeuren en ook zij redden het niet meer.

2022:
De Wassenaarse stichting Spelenderwijs
Spelenderwijs is in 1997 opgericht en is gegroeid ruim 400 deelnemers per jaar afkomstig van alle basisscholen in Wassenaar. De doelstelling is om kinderen 3 dagen samen te laten kennismaken met sport- en spelactiviteiten. Doelgroep zijn kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool en van 1e t/m 3e klas van de middelbare school.

De landelijke stichting Running Blind.
Running Blind wil de kwaliteit van leven van mensen met een visuele beperking verbeteren door veilig hardlopen mogelijk te maken. De positieve effecten die hardlopen op het fysieke en mentale welbevinden heeft, moeten ook voor iedereen met een visuele beperking bereikbaar zijn. In brede zin: bijdragen aan deelname door en integratie van mensen met een visuele beperking in de loopsport.

We selecteren altijd betrouwbare, tastbare doelen met ANBI status die echt het verschil maken.
In de afgelopen jaren hebben we diverse goede doelen kunnen ondersteunen:

2019:
Lokaal: Wassenaarse Ouderen in Beweging  
Ouderen in Beweging stimuleert beweging voor ouderen. Vele Wassenaarders blijven gezond en actief door de gezamenlijke activiteiten van WOB. Met jouw bijdrage willen ze een beweegtuin inrichten waar de groepslessen plaatsvinden.
Nationaal : Sailing4Cancer van Mark Slats. 
De Wassenaarse wereldzeiler Mark Slats heeft bergen verzet om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Deelnemers aan De 15 kunnen hier aan bijdragen door hun baksteen bij Sailing4Cancer neer te leggen.
Internationaal: Plastic Soup Foundation.
Het is een Nederlandse stichting die grootschalig werk maakt van het opruimen van de Plastic Soup. Trendzetter in bewustmaking en internationale lobby. Een prachtig initiatief om alle plastic vervuiling in de wereldzeeën aan te pakken.

2018
Lokaal: Wassenaarse Reddings Brigade 
Baywatch aan de Wassenaarse Slag. Stoere onverschrokken mannen en vrouwen houden het strand veilig voor zonaanbidders en zwemmers. Dat doen ze volledig met vrijwilligers. Kijk op https://www.wrb.biz/ Zij kregen € 2.280,- overgemaakt.
Nationaal : het Willem Alexander Kinderziekenhuis 
Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC is een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Meer Informatie: https://www.lumc.nl/org/wakz/ Zij kregen € 2.520,- overgemaakt.
Internationaal: Friendship Foundation Sri Lanka
De Friendship Foundation is een Nederlandse stichting die projecten in Sri Lanka ondersteunt. voor kinderen en volwassenen met een beperking, misbruikte kinderen en bejaarden in Oost Sri Lanka. Meer informatie: https://www.friendshipfoundation.nl/ Zij kregen € 1.470,- overgemaakt.

2017 :
Lokaal: Middin Haven Wassenaar
Begeleid wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. Meer informatie: www.middin.nl/component/locations/location/118-haven
Nationaal : Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie 
Het Prinses Máxima Centrum is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Wij zijn maximaal gedreven om kinderen met kanker zo goed mogelijk te behandelen en genezen en negatieve gevolgen, nu en later, te voorkomen. Meer Informatie: www.prinsesmaximacentrum.nl/
Internationaal: Run for Rio: project Victory Primary School Uganda
Run for Rio richt haar activiteiten op het verwerven van fondsen ten behoeve van projecten voor de kansarme jeugd, straatkinderen en dakloze kinderen. Meer informatie: www.runforrio.com/

Het lokale doel 2016 was Voedselbank Wassenaar. Diverse ondernemers sponsoren de voedselbank met etenswaren en producten die ze niet meer in hun winkels willen verkopen. De vrijwilligers organisatie die opslag, koeling en distributie regelt kan de bijdrage van de lopers heel goed gebruiken.
Zij kregen van de lopers 810,- euro

Nationaal is in 2016 Ambulance Wens Nederland geselecteerd. Een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers vervult dagelijks gratis laatste wensen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. 163 lopers hebben met 1.910,- euro een laatste kraambezoek of een ritje naar Blijdorp mogelijk gemaakt.

De internationale tientjes gingen naar Friendship Organisation. Onze plaatsgenoot Dorothee ter Kulve maakt zich hard voor armoede bestrijding, onderwijs en medische hulp voor bewoners van de moeilijk bereikbare Char delta in Bangladesh. Leoni Cuelenaere is onze ambassadeur in Dhaka en kan dit doel van harte aanbevelen, wat geresulteerd heeft in € 1.630,- voor dit doel.

Het lokale doel in 2015 was Stichting Leergeld, zij kregen € 1.180,- overgemaakt
Het nationale doel was Stichting Make a Wish Nederland, zij kregen € 1.140,- overgemaakt
Het internationale doel was Stichting Dentalcare Foundation, zij kregen € 800,- overgemaakt
Je kunt je ook laten sponsoren met extra tientjes. Als er mensen in jouw omgeving zijn die jouw prestatie willen supporten kun je ze (veelvouden van) € 10,- overmaken naar
NL42 INGB 0006 1758 36 of bij de inschrijving alleen bijdrage selecteren. Dan liggen er voor jou extra bakstenen klaar.
Menu