In de startblokken om over een half jaar de 15 van Wassenaar te lopen!!!

Want op 13 oktober a.s. om 14.30 uur valt het startschot van de 10e (TIENDE!!!) editie van “de 15 van Wassenaar”. HET loopevenement dat jij niet wil missen! De unieke combinatie van samen sportief zijn, samen vieren dat jij je doel bereikt hebt én samen goede doelen steunen, maakt dit echt elk jaar opnieuw een geweldige belevenis. Heb je nu altijd al eens willen rennen door ons prachtige dorp, of gewoon mee willen genieten van de ‘runners high’ in gezelschap van al die andere hardloopliefhebbers…maar lijkt 15 kilometer je nu nog wat ver? Dan helpen wij jou graag je doel te bereiken….

Een rustig begin…
Is het halve werk…in bijbehorende pdf vind je een voorbeeld van een schema dat jij kan gebruiken om de komende drie maanden rustig op te bouwen naar 10 kilometer. Dan heb je daarna nog drie maanden om uit te bouwen naar de 15 kilometer je snelheid te verhogen…of een combi van deze twee! 

Het uitgangspunt van dit schema is dat je wel een redelijke basisconditie hebt en dat je begint met twee keer per week te gaan lopen. In de eerste vijf weken begin je met twee keer per week een minuut of 25 te rennen. Wandel eventueel tussendoor, maar zorg ervoor dat je elke week twee keer lekker hobbelt! Heb je er zin in, dan voeg je af en toe een derde loopje toe, niks op hoge snelheden, lekker kunnen kletsen onderweg is een vereiste.
In de vier weken daarna voer je het tempo van één van je loopjes wat op, maak er dan ook een korter loopje van zodat je één rustige duurloop hebt en één intervalachtige loop en ook hier kun je eens in de twee weken een extra loopje tussenin gaan plannen die je ook lekker rustig loopt! 

De laatste drie weken gebruik je om echt op te bouwen naar die 10 kilometer. Dan loop je wel drie keer per week, een keer een rustige, wat langere duurloop, een keer een wat kortere en een keer een interval training. 

Gevorderde loper??

Tsja, dan is dit schema even niet voor jou en…gaan wij er een beetje van uit dat jij nu nog geen behoefte hebt aan starten met trainen (want je loopt vast al jouw afstanden al lekker twee, drie, misschien wel vier maal in de week). Over een paar weken komen we terug bij jou, met een schema met tips en stellen we de pacers van dit jaar graag aan je voor! 

Geen loper?!?!?
Daar zeggen wij verder natuurlijk niks van, hahaha, en ook dan ben je van harte uitgenodigd voor dit geweldige feestje! Schrijf je in als (verkeers-) vrijwilliger of kom heerlijk als supporter langs de route juichen en na afloop bij Blauw-Zwart om het glas te heffen op deze speciale, tiende, editie!

Meer nieuws

Berichten Archief

11-7-2018: Aerofit en LJ Sport verlengen hun sponsorcontract. Wassenaar heeft één toonaangevende sportclub en één toonaangevende sportspeciaalzaak. En laten…
Menu